MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białczańska zupa scypa...
fot. Fot. KGW z Białki

Regionalne zupy, jakich nie znacie! Tak się gotuje w Małopolsce [PRZEPISY]

Białczańska zupa scypa

- Zupa scypa to tzw. zupa biedaków. Na pierwszy rzut oka nic specjalnego, ale jest całkiem smaczna – przekonują Panie ze Stowarzyszenia Gospodyń w Białce.

Składniki
1/2 główki kapusty
mleko
2 łyżki masła
sól
ziemniaki

Wykonanie
1/2 główki kapusty grubiej poszatkowanej ugotować w wodzie pół na pół z mlekiem, odlać. Zalać mlekiem (1 litr) i dalej gotować. Dodać 2 łyżki masła, sól do smaku. Podawać z ziemniakami ugotowanymi oddzielnie.

Zobacz również

Kolejny sukces drużyn Technikum nr 3 w Malborku w konkursie "Uczniowie - Uczniom"

Kolejny sukces drużyn Technikum nr 3 w Malborku w konkursie "Uczniowie - Uczniom"

Dzień Otwarty Magistratu w Krakowie: z ławeczką dialogu i tajemnicami ratusza

Dzień Otwarty Magistratu w Krakowie: z ławeczką dialogu i tajemnicami ratusza

Polecamy

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil

Arcybiskup Marek Jędraszewski dostał platynowy medal

Arcybiskup Marek Jędraszewski dostał platynowy medal

Uwaga na fałszywą stronę największego polskiego banku!

NOWE FAKTY
Uwaga na fałszywą stronę największego polskiego banku!